7 soorten video’s: welke past het best bij je bedrijf?

Je denkt na over video in je bedrijf? Gelijk heb je! Bewegend beeld heeft vandaag de dag veel meer impact op het web dan gewone afbeeldingen en Youtube wordt stilaan dé landingspagina van de nieuwe generatie. Wat voor video’s zijn er dan wel? We doorlopen de zeven soorten die relevant kunnen zijn voor jouw zaak.

1. Een explainer video of uitlegfilmpje

Een explainer video helpt je om een – vaak ingewikkeld – onderwerp uit te leggen. Dit format gebruikt vaak 2D-animaties met een voice-over, maar in principe kan je een uitlegfilmpje ook met ander beeldmateriaal maken. Ideaal dus als je efficiënt iets wil uitleggen aan je personeel of de buitenwereld. Voorbeelden van explainer video’s in ons portfolio, vind je hier.

2. Een reclamespot

De grote klassieker tussen de films. Wil je een product op een aantrekkelijke manier aan de man brengen, dan kan je denken aan een reclamefilm. Voorbeelden vind je in ons portfolio. Spots hebben hun effectiviteit sinds jaar en dag bewezen, maar let toch op met je doelpubliek: niet elke doelgroep is gevoelig voor een commerciële video. Wil je vooral jongeren aanspreken? Ga dan eerder voor webvideo.

3. Een bedrijfsfilm

Waar je bij een reclamespot een product of dienst in de spotwerper zet, gebruik je een bedrijfsvideo om je hele onderneming de aandacht te geven. Een bedrijfsfilm kan onder andere gebruikt worden om nieuw personeel te vinden, het imago te verbeteren of de bekendheid te vergroten. Voorbeelden vind je hier.

4. Een testimonial of getuigenisfilm

Bij een testimonial maak je gebruik van social proof: een andere consument of medewerker raadt je bedrijf of product van je bedrijf aan, eerder dan dat je dat zelf doet. Dit type video werkt het best als je een bepaalde “ervaring” teweeg brengt, een subjectieve beleving. Dat kan er zo uit zien. Een testimonial moet natuurlijk geloofwaardig zijn, dus je gebruikt uiteraard enkel echte getuigenissen, anders val je door de mand. Authenticiteit is het sleutelwoord voor succes bij dit format.

5. Een webvideo

Een film die ofwel gericht is op entertainment ofwel gericht op “iets leren”, in ieder geval weet de surfer meteen: “wat heb ik eraan?” Een webvideo is een mooie manier om aan merkintegratie te doen: je biedt leuke of informatieve inhoud aan en verwerkt subtiel je merk erin. Het is vaak knap lastig om niet te overdrijven met merkvermelding waardoor een webvideo gewoon een reclamespot wordt. Om dat te vermijden, vraag je best advies aan experts van een videoproductiehuis. Wij maakten deze webvideo’s ter inspiratie.

6. Een webinar of e-learning

Een webinar is een online seminarie waar een expert je iets aanleert over een bepaald onderwerp. Webinars zijn een format onder het parapluconcept “e-learning”: online iets bijleren. Hoewel e-learnings andere vormen kunnen aannemen zoals teksten en Powerpoints, blijft video toch het meest efficiënt om iets te leren. Een webinar of e-learning video kan je inzetten om je personeel bij te scholen of om je know-how aan de wereld te tonen.

7. Een klassieke reportage

Staat er een groot event te gebeuren in je bedrijf? Dan kan je kiezen voor een klassieke reportage. Misschien lanceer je een nieuw revolutionair  product of vieren jullie een mijlpaal sinds het ontstaan van je zaak. Een klassieke reportage kan je vooral inzetten naar klanten die je al kennen om iets van je te laten horen. Het is vaak een minder geschikt medium voor externe kijkers, al zijn er uitzonderingen.

 

 

Welk format kies jij om van je videostrategie een succes te maken? We geven gratis advies en ook offertes zijn zonder aankoopverplichting. Twijfel dus niet ons te contacteren.

Share: